EGYÉNI MŰVÉSZETTERÁPIÁS KONZULTÁCIÓ

TALÁLKOZZ BELSŐ KÉPEIDDEL A NYÚL ÜREGÉBEN!

Van egy egyszerű fizikai törvény: ami mozog, az valahonnan energiát merített. De ezt az erőforrást valahol elő kell állítani. Ahhoz, hogy a bennünk lévő kreatív erők újra mozgásba tudják hozni azt a képességünket, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, szükség van üzemanyagra. Azonban ez egy ördögi kör, mert ha elfogynak az energiáink, hogyan tudjuk megteremteni az újratöltődéshez szükséges lendületet?

Ilyenkor az autóval elmegyünk a benzinkútra, a telefonunkat rácsatlakoztatjuk a töltőjére. 

MAGUNKAT AZONBAN MIVEL TÖLTJÜK FEL ÚJRA?

Nagyon sok módszer létezik arra, hogy visszanyerjük erőforrásainkat, kirándulás, kiállítás, egy jó beszélgetés, edzés, és még számtalan dolog.

A művészetterápia is kiváló lehetőség a belső lendület és rugalmasság visszaszerzésére!

Én egy alkotói újratöltődést kínálok neked egyéni konzultáció keretein belül a művészetterápia eszközeivel. Itt Te leszel a középpontban, és segítek neked visszaszerezni a belső kreativitásodat. A kreativitás tágabb értelemben nem csak azt jelenti, hogy valaki ügyesen rajzol, vagy bérlete van a kreatív hobbi boltba, és mindent saját kezűleg készít. A kreativitás az a képességünk, amivel rugalmasan állunk egy élethelyzet, egy megoldandó feladat előtt, legyen az egy családi ebéd megtervezése, egy váratlan helyzet megoldása, vagy egy klassz hétvégi program összeállítása.

A hétköznapok akkor lesznek igazán örömteliek, ha kreatívan alakítjuk őket. 

Ezért ezt a képességet is fejlesztjük  a művészetterápiás alkalmakon, melynek célja a feltöltődés, a kiszakadás a hétköznapokból, találkozás belső tartalmainkkal, és a kreativitás fejlesztése az új impulzusok által.

Hogy működik a művészetterápia?

A Dr. Antalfai Márta által kidolgozott művészetterápiás módszer alapja a katarzis. Vagyis az a felemelő és megkönnyebbülést hozó egység-érzés, melyben képesek vagyunk felülről rápillantani a saját életünkre egy egészen más perspektívából. A katarzis pillanatában az ember számára eltörpülnek a hétköznapi problémák, és lendületet kap a folytatásra, vagy a változtatásra.

A művészetterápiás foglalkozások során ezt a katarzist a zene, a vers, az alkotás, és az arra való visszacsatolás közösen képesek létrehozni. A tudatalattiban élő képekkel dolgozunk, melyekről Jung óta tudjuk, hogy fontos jelentéssel bírnak, és üzenetet hordoznak.

A belső képeket egy téma felvezetésével, relaxációval, verssel és zenével hívjuk meg, és az imagináció után alkotásra hívlak.

A közös alkalmaink során én a lehetőséget biztosítom neked arra, hogy magadba nézz, az ösztönös alkotásaidon keresztül. Ez a foglalkozás csak rólad szól majd, ahol az a célom, hogy ellazuljanak az elvárásaid magaddal szemben, és az önfeledt alkotás segítsen neked feltöltődni, hogy könnyebben birkózz meg a mindennapok nehézségeivel.

KINEK AJÁNLOM AZ EGYÉNI KONZULTÁCIÓT?

Annak, aki törődik a mentális egészségével, és tudja, hogy a magunkba fektetett energia sokszorosan megtérül.

Annak, aki szeret kézműveskedni, függetlenül attól, hogy ügyes, vagy sem, és szeretne újra visszatérni a szabad alkotáshoz.

Annak, aki nem szeretne elköteleződni egy hosszabb csoportfolyamat mellett, és aki igényli, hogy ő legyen fókuszban.

Annak aki túl introvertált a csoportfoglalkozáshoz, és jobban érzi magát, ha nem kell több ember előtt megnyílnia.

Kiket várok?

Szeretettel várlak, nemre és korra való tekintet nélkül!

Akikre feltétlenül számítok, azok az aktív korban élő felnőttek. Az élet közepe egy olyan hely, ahol talán a legnehezebb lenni. Karrier, gyerekek, idős szülők, a párkapcsolatunk életben tartása, vagy új párra találás a válás után, mind mind energiát igényelnek tőlünk, és egyre nehezebb ezeket a kiürült tankokat visszatölteni. Gyere el, ha úgy érzed, lemerültél, segítek újra aktivizálni a benned lévő pozitív energiákat.

Örömmel várom az időseket, akiknek szüksége van arra, hogy kimozduljanak a mindennapi köreikből, és újra átéljék a szabad alkotás örömét,  feltöltődjenek a frissítő relaxációban.

Kifejezetten nagy szeretettel várom a kamaszokat is, akik tele vannak kérdéssel a világról és magukról. A művészetterápia remek kifejezési lehetőség azoknál a fiataloknál, akik nehezen tudják a gondolataikat, érzéseiket szavakba önteni. Hosszú évekig foglalkoztam tizenévesekkel a könyvtári munkám során, és nagy előnyöm, hogy nem felejtettem el, milyen érzés tiniként létezni.

Mit NE várj a konzultációtól?

  • Nem fogom elemezni a rajzaidat
  • Nem fogsz kész válaszokat kapni
  • Nem ígérek gyökeres és gyors változást
  • Ez nem pszichoterápia

Mit várhatsz az egyéni művészetterápiától?

  • Személyre szabott témákat hozok neked, melyeket egy választott képzőművészeti eszközzel fogsz megjeleníteni.
  • Dolgozunk majd különféle vizuális kártyákkal, mesékkel, mítoszokkal. Ráhangolódunk a természet változásaira, vagy körbejárunk egy kérdéskört több oldalról.
  • Relaxációt, feltöltődést, kiszakadást a hétköznapokból, minőségi énidőt

Ha kedvet kaptál, hogy kipróbáld ezt a módszert, szeretettel várom a jelentkezésed!

Írj e-mailt a marama.posta@gmail.com e-mail címre, vagy hívj a +36 30 509 7291-es számon!

Az konzultációk díja 8500 ft/alkalom (kb.75-90 perc)

Helyszín:  The Rabbit Hole, Budapest, VI. kerület a Zichy Jenő utcában. (kb.5 percre az Oktogontól.)

Ki vagyok én?

Kaposi Ildikó vagyok, Katarzisz Komplex Művészeti Terapeuta. Szeretem a macskákat, és szívem legmélyén hiszek az unikornisokban. Kíváncsisággal, és empátiával fordulok az emberek felé.

Nagyon szeretek játszani, és fontosnak tartom, hogy mindenre megtaláljam a helyes kifejezést, mert tudom, hogy a szavaknak mekkora ereje van.

A művészetterápia már felnőtt éveimben talált rám, és megváltoztatta az életemet, ezért szeretném minél több embernek megmutatni ezt a módszert.

Nagyon várom, hogy találkozzunk!