ŐSSZEL KÉT MESE- ÉS MŰVÉSZETTERÁPIÁS CSOPORT INDUL  ZUGLÓBAN!

„KERESD ÉS RÁLELSZ – AMIT NEM KERESNEK FELFEDEZETLEN MARAD” Szophoklész

KUTASS MAGADBAN A MESE ÉS AZ ALKOTÁS SEGÍTSÉGÉVEL!

Együtt a természettel

Ősszel a természet lassan, fokozatosan kezdi meg útját az elmúlás felé, hogy aztán télen bezárkózzon, elrejtse szépségeit a tél beköszöntével. A tavasz majd újra feloldja a merev, hideg földet, és az új élet lassan utat talál magának. Ha megfigyeljük, mi történik a fákkal, a növényekkel, és ráhangolódunk ezekre a változásokra, számunkra is könnyebb lesz megérteni a bennünk zajló lelki folyamatokat.

A természetre hangolódva a művészetterápia eszközeivel el tudjuk érni, hogy tudatosabban figyeljünk magunkra, a változásainkra, és ez felszabadító, megkönnyebbülést hozó érzés.

A művészetterápiás csoportokba járók mind arról számolnak be, hogy belső folyamataik újra áramlani kezdenek, nyitottabbak lettek a változásra, hiszen nem kell mást tenni, mint együtt rezegni a természettel.

 

Egyedül és közösen

A művészetterápiás csoportfoglalkozáson mindenki egyéni, belső munkát végez, a relaxáció alatt és az alkotás közben flow állapot alakulhat ki, mely közben a külvilág elhomályosulhat. Ez nagyon intenzív, valódi munka.

Az alkotás után pedig a csoport ereje segít a munkát, amikor a csoporttagok egyéni visszajelzést adnak a képekre, gondolatok, benyomások, érzések formájában.

Ezek azok a pillanatok, amikor lehetőséget kapunk arra, hogy a saját belső világunkra mások szemével rápillantsunk, és meglássunk valami fontosat, amit magunktól nem vennénk észre.

A művészetterápiás csoportfoglalkozásokon tehát nem a terapauta elemez, és nem ad kész válaszokat. Nincs ítélkezés, és nem is a szép alkotások születése a cél.

 

Önismeret

A művészetterápia egy nagyon szelíd módszer. Mindenkinek annyit ad, amire éppen abban az élethelyzetben szüksége van. Lehet, hogy csak annyi történik, hogy jólesik az elvárások nélküli alkotás, és megtapasztaljuk, milyen az, ha elfogadnak úgy ahogy vagyunk, és így mi is könnyebben elfogadjuk magunkat.
Ugyanakkor felszakadhatnak belső gátak, lehetnek aha-élményeink, támadhatnak felismeréseink is.

A pasztellkréta, az akvarell-festék, a montázstechnika, az agyag mind-mind más energiákat mozgósítanak, és érdemes figyelni arra, melyik milyen hatással van ránk

alkotás

A foglalkozásokon különböző képzőművészeti technikákat alkalmazunk, változatosan. Kréta, festék, montázs és agyag segíti a belső tartalmak felbukkanását.

relaxáció

Az alkotások előtt zenével és verssel kiegészített relaxáció segíti a belső képek felbukkanását, amit aztán papírra vetünk.

Alkotó önismereti útra hívlak ősztől télig a mese- művészetterápia eszközeivel!

HELYSZÍN: CSEREPESHÁZ, 14. KERÜLET VEZÉR U. 28/B

Október 11-től minden második szerdán 18 órától 21 óráig

6500 Ft/ alkalom

Ez tartalmazza a terembérletet, a felhasznált anyagokat, és a szakmai foglalkozást.

A helyedet 6500 Ft befizetésével tudod lefoglalni.

Időpontok:

Október 11., 25., 

November 8.,22. 

December 6., 20

Január 3., 17.

Érdekel az őszi önismereti csoport

Melyik nap érdekel?

Kaposi Ildikó vagyok

katarzisz komplex művészeti terapeuta

Három éve tartok rendszeresen csoportfoglalkozásokat, workshopokat. Saját bőrömön tapasztaltam meg, hogy a művészetterápia segíthet azzá válnom, aki valóban vagyok, és szeretném ezt az érzést másoknak is átadni.

Sosem tudtam szépen rajzolni, festeni, de mindig is kikapcsolt, feltöltött, ha alkottam, vagy ha új színeket hoztam létre az alapszínek keveréséből.

Kísérletező alkat vagyok, és nyitott vagyok az újra, nagyon szeretem például a kávét tonikkal, ugyanakkor vonz a múlt, és tisztelem a hagyományokat, melyek ősi tudáson alapulnak.

Szeretek figyelni, meghallgatni másokat, és hiszek abban, hogy az empátia vinné a legjobban előre a világot.

Ha bármilyen kérdésed van, írhatsz a marama.posta@gmail.com e-mail címre, hívhatsz a 30 509 7291-es számon!