Merülj el magadban!

mese és művészetterápiás workshopok

Egy napos workshopok 2023-ban

ŐSZI-TÉLI WORKSHOPOK

Ősztől a Cserepesházban folytatódnak az egy napos műhelyek

Az egész napos workshopokon egy-egy témát járunk körbe relaxációval, mesével, verssel és alkotással. Nincs szükség rajztudásra, hosszabb elköteleződésre. Gyere el, kapcsolódj ki, szánj magadra pár órát, hogy legyen lehetőséged egy kicsit magadra és a belső hangjaidra hallgatni!

ALKOTÁS

A foglalkozáson különböző képzőművészeti technikákat alkalmazunk, változatosan, annak érdekében, hogy belső a tartalmak felbukkanjanak és papírra kerüljenek.

ÖNKIFEJEZÉS

Az alkotásoknak nem kell a klasszikus értelemben szépnek lenni. Az elvárások nélküli szabad alkotás felszabadító. Elengedhetjük a megfelelési vágyunkat saját magunk felé is.

RELAXÁCIÓ

Az alkotások előtt zenével és verssel kiegészített relaxáció segíti a belső képek felbukkanását.

MIRE SZÁMÍTS?

A művészetterápia egy nagyon szelíd módszer. Mindenkinek annyit ad, amire éppen abban az élethelyzetben szüksége van. Lehet, hogy csak annyi történik, hogy jólesik az elvárások nélküli alkotás, és megtapasztalod, milyen az, ha elfogadnak úgy, ahogy vagy, és így Te is könnyebben elfogadod magad.

De felszakadhatnak belső gátak, lehetnek aha-élményeid, támadhatnak felismeréseid.

A művészetterápia lényege a feltöltődés, és a befelé figyelés. A mindennapokban, a megszokott tevékenységeinkben elfáradhatunk. Tele vagyunk elvárással magunkkal szemben, ami egy idő után kimerítő tud lenni.

A léleknek is szüksége van mozgásra, feltöltődésre. 

A művészetterápia azt a saját időt adja neked, amelyre magadtól olyan nehezen veszed rá magad. A kis csoportban megélheted, hogy Te vagy a fontos. Elengedheted magad jólesően a relaxációban, hagyhatod, hogy a kezed alkosson valamit, minden elvárás nélkül.

Ez nagyon felszabadító!

Segítségünkre lesznek a természet változásai és a mesék üzenetei.

A foglalkozásokon sosem elemezzük, vagy értelmezzük az alkotásokat, és esztétikai ítéletet sem hozunk. Ne tartson vissza, ha ügyetlennek tartod magad, itt nem a szép alkotás a cél, és nem is fogom fejleszteni a rajzbéli képességeidet. Idézd fel magadban, amikor óvodás, vagy kisiskolás korodban előtted volt egy üres papír, és színes ceruzák. Megvan ez az érzés? Az izgatottság, hogy most kifejezheted magad, játszhatsz a színekkel?

Emlékszel arra az érzésre, amikor úgy rajzoltál, megszűnt körülötted a világ?

Ezt kínálom neked. Az alkotás örömét, a befelé tekintés lehetőségét, és egy csoportélményt, ahol új embereket ismerhetsz meg.

ÍRJ E-MAILT!

marama.posta@gmail.com

Kaposi Ildikó vagyok

katarzisz komplex művészeti terapeuta

Lassan három éve tartok rendszeresen csoportfoglalkozásokat, workshopokat. Saját bőrömön tapasztaltam meg, hogy a művészetterápia segíthet azzá válnom, aki valóban vagyok, és szeretném ezt az érzést másoknak is átadni.

Sosem tudtam szépen rajzolni, festeni, de mindig is kikapcsolt, feltöltött, ha alkottam, vagy ha új színeket hoztam létre az alapszínek keveréséből.

Kísérletező alkat vagyok, és nyitott vagyok az újra, nagyon szeretem például a kávét tonikkal, ugyanakkor vonz a múlt, és tisztelem a hagyományokat, melyek ősi tudáson alapulnak.

Szeretek figyelni, meghallgatni másokat, és hiszek abban, hogy az empátia vinné a legjobban előre a világot.

VISSZAJELZÉSEK

★★★★★
„A FOGLALKOZÁSOKON VÉGRE MEGÉRTETTEM MAGAMRÓL VALAMI FONTOSAT”
★★★★★
„KÖSZÖNÖM A PUHA MEGTARTÁSOD”
★★★★★
„VISZEM TOVÁBB A HÉTKÖZNAPOKBA, HOGY MINDANNYIAN MÁSKÉPP LÁTJUK A VILÁGOT”

MARAMA

kapcsolat

marama.posta@gmail.com

+3630 509 7291

Copyright © 2023 Divi. All Rights Reserved.