Merülj el magadban!

mese és művészetterápiás workshopok

Egy napos workshopok 2024-ben

Az egész napos workshopokon egy-egy témát járunk körbe relaxációval, mesével, verssel és alkotással. Nincs szükség rajztudásra, hosszabb elköteleződésre. Gyere el, kapcsolódj ki, szánj magadra pár órát, hogy legyen lehetőséged egy kicsit magadra és a belső hangjaidra hallgatni!

ALKOTÁS

A foglalkozáson különböző képzőművészeti technikákat alkalmazunk, változatosan, annak érdekében, hogy belső a tartalmak felbukkanjanak és papírra kerüljenek.

ÖNKIFEJEZÉS

Az alkotásoknak nem kell a klasszikus értelemben szépnek lenni. Az elvárások nélküli szabad alkotás felszabadító. Elengedhetjük a megfelelési vágyunkat saját magunk felé is.

RELAXÁCIÓ

Az alkotások előtt zenével és verssel kiegészített relaxáció segíti a belső képek felbukkanását.

Időpontok és témák

Június 29.  szombat

A szárnyalás meséi

Meseterápiás workshop felnőtteknek

A mesék szimbólumai segítségével pillantunk rá elakadásainkra, mindennapi mechanizmusainkra. A mesék üzeneteit közösen megfejtve keresünk megoldási lehetőségeket önmaguk jobbik részének megtalálásához, a szárnyaláshoz.

Segítsgül hívjuk a művészetterápia eszköztárát is, de nem előfeltétel a kézügyesség!

Július 27. szombat

Bennünk élő istennők

Művészetterápiás önismereti workshop nőknek! 

Ki vagy Te, amikor arra vágysz, hogy egyedül légy az erdőben? Amikor csak gyerekek között érzed jól magad, vagy amikor mindenkinek a kedvét lesed?

A bennünk élő istennők késztetései hatnak ránk, és meghatározzák személyiségünket. Ezek a hatások azonban kiegyenlíthetők, ha felismered őket.

Ismerd meg a 7 görög istennőt, és keressük meg, benned ki lakik!

Augusztus 24. szombat

A 4 elem és én

Mese- és művészetterápiás workshop

A 4 elem körbevesz bennünket a fizikai síkon, de hatással van a jellemünkre, reakciónkra, kapcsolatunkra másokkal.

A workshopon a 4 elemet vizsgáljuk meg mesékkel, alkotással, relaxációval, majd arra próbálunk választ találni, melyik elem milyen mértékben van jelen bennünk.

Az alkotások a belső tartalmak megjelenését segítik elő, nem feltétele a kézügyesség!

Tudnivalók

Az alkalmakra külön külön is lehet jelentkezni. Ha inkább átutalással fizetnél, keress a lenti elérhetőségeken!

Minden workshop szombati napon lesz 10 órától 17 óráig. 

Helyszín: Zugoly Nevelési Tér, Budapest XVI. kerület. Szabadság u. 38.

A workshopok díja: 17.500 Ft/alkalom

A helyszínről: A Zugoly Nevelési Tér Mátyásföld kertvárosi részén fekszik, csendes, nyugodt környéken. Tudjuk majd használni a tágas udvart is.

A helyszín rendelkezik konyhával, hűtővel, kávét és teát tudtok majd fogyasztani. Ebédelési lehetőség nincs a környéken, így azt kérlek hozzatok majd magatokkal.

MIRE SZÁMÍTS?

A művészetterápia egy nagyon szelíd módszer. Mindenkinek annyit ad, amire éppen abban az élethelyzetben szüksége van. Lehet, hogy csak annyi történik, hogy jólesik az elvárások nélküli alkotás, és megtapasztalod, milyen az, ha elfogadnak úgy, ahogy vagy, és így Te is könnyebben elfogadod magad.

De felszakadhatnak belső gátak, lehetnek aha-élményeid, támadhatnak felismeréseid.

A művészetterápia lényege a feltöltődés, és a befelé figyelés. A mindennapokban, a megszokott tevékenységeinkben elfáradhatunk. Tele vagyunk elvárással magunkkal szemben, ami egy idő után kimerítő tud lenni.

A léleknek is szüksége van mozgásra, feltöltődésre. 

A művészetterápia azt a saját időt adja neked, amelyre magadtól olyan nehezen veszed rá magad. A kis csoportban megélheted, hogy Te vagy a fontos. Elengedheted magad jólesően a relaxációban, hagyhatod, hogy a kezed alkosson valamit, minden elvárás nélkül.

Ez nagyon felszabadító!

Segítségünkre lesznek a természet változásai és a mesék üzenetei.

A foglalkozásokon sosem elemezzük, vagy értelmezzük az alkotásokat, és esztétikai ítéletet sem hozunk. Ne tartson vissza, ha ügyetlennek tartod magad, itt nem a szép alkotás a cél, és nem is fogom fejleszteni a rajzbéli képességeidet. Idézd fel magadban, amikor óvodás, vagy kisiskolás korodban előtted volt egy üres papír, és színes ceruzák. Megvan ez az érzés? Az izgatottság, hogy most kifejezheted magad, játszhatsz a színekkel?

Emlékszel arra az érzésre, amikor úgy rajzoltál, megszűnt körülötted a világ?

Ezt kínálom neked. Az alkotás örömét, a befelé tekintés lehetőségét, és egy csoportélményt, ahol új embereket ismerhetsz meg.

Kaposi Ildikó vagyok

katarzisz komplex művészeti terapeuta

Immár 4 éve tartok rendszeresen csoportfoglalkozásokat, workshopokat. Saját bőrömön tapasztaltam meg, hogy a művészetterápia segíthet azzá válnom, aki valóban vagyok, és szeretném ezt az érzést másoknak is átadni.

Sosem tudtam igazán szépen rajzolni, festeni, de mindig is kikapcsolt, feltöltött, ha alkottam, vagy ha új színeket hoztam létre az alapszínek keveréséből. Ez sokáig zavart, de a művészetterápiás foglalkozások segítettek elengedni ezt az elvárást magammal szemben.

Kísérletező alkat vagyok, és nyitott vagyok az újra, nagyon szeretem például a kávét tonikkal, ugyanakkor vonz a múlt, és tisztelem a hagyományokat, melyek ősi tudáson alapulnak.

Szeretek figyelni, meghallgatni másokat, és hiszek abban, hogy az empátia vinné a legjobban előre a világot.

Írj e-mail, ha kérdeznél!

marama.posta@gmail.com

Vagy töltsd ki az űrlapot

Érdeklődöm a workshopokról!

VISSZAJELZÉSEK

★★★★★
„A FOGLALKOZÁSOKON VÉGRE MEGÉRTETTEM MAGAMRÓL VALAMI FONTOSAT”

Saci, 35

★★★★★
„KÖSZÖNÖM A PUHA MEGTARTÁSOD”

Boróka, 24

★★★★★
„VISZEM TOVÁBB A HÉTKÖZNAPOKBA, HOGY MINDANNYIAN MÁSKÉPP LÁTJUK A VILÁGOT”

Anna, 52

MARAMA

kapcsolat

marama.posta@gmail.com

+3630 509 7291

Copyright © 2024 Divi. All Rights Reserved.